Over TeamInDialoog

In teams en organisaties is dialoog onmisbaar voor een succesvolle samenwerking. Waar ruimte is voor een écht gesprek, zonder (voor)oordeel en mét oor en oog voor de ander, ontstaat de mogelijkheid om vanuit verschil verbinding te vinden. Om elkaar te versterken en samen meer te bereiken.

Inzicht in persoonlijk & collectief gedrag

Daarom richt Dorianne Oerlemans zich als trainer en coach op de verhoudingen tussen mensen. Ook persoonlijke coaching gaat immers over inzicht in persoonlijk gedrag, in relatie tot anderen.

“Ik maak oordeelvrij de positieve, constructieve en ook de belemmerende ofwel destructieve dynamieken en patronen in het systeem zichtbaar. In jouzelf, je team, de organisatie en misschien ook wel daarbuiten. Ik geloof dat dit de eerste stap is naar beweging die vooruit brengt.”

In elk trainings- of coachingstraject helpt Dorianne om de dialoog aan te gaan met jezelf, je team, organisatie en de systemen waar je onderdeel van bent. Ze kijkt dieper dan de concrete vragen, de successen of de conflicten die (lijken te) spelen. Als het nodig is, wordt zichtbaar en bespreekbaar wat in de onderstroom speelt. De blinde vlekken die teams laten vastlopen. Dat wat broeit onder de oppervlakte.
En alleen als het nodig is, want Dorianne doet niet graag aan zweverige teamtherapie. Deze werkwijze is namelijk een middel en geen doel op zich.

Door voorzichtig op de juiste plek het tapijt op te tillen, komt los wat er altijd maar onder geschoven is. Dorianne begeleidt het proces waarin stof opwaait en helpt het een zachte landing te geven.

Op basis van wat ze ziet, hoort en voelt, past Dorianne haar sessies aan op waar écht behoefte aan is. De vraag áchter de vraag. Zodat teams vervolgens zelf aan de slag kunnen met “de oplossing”.

Dit vraagt lef, (persoonlijk) leiderschap, liefde en loslaten. Het is als een expeditie die nooit eindigt en steeds weer nieuwe inzichten geeft. Het vraagt om een gids, een opvangplek, een kom. Dorianne is zo’n gids die mensen in beweging brengt en evenwicht biedt. Als mensen die stap willen maken, resulteert dat in mensen en teams die als yin en yang in balans zijn, waar het stroomt, waar geven en nemen in balans is, waar flexibiliteit is, waar ieders behoeften gezien en gehoord worden.
En daar waar het stroomt, daar zal het ontluiken, daar bereiken teams en organisaties wat ze voor ogen hebben en soms zelfs meer. Blije mensen, tevreden en verraste klanten.

Dorianne

Dorianne Oerlemans heeft ervaring met gezondheidszorg & welzijn, in onderwijs & ontwikkeling en de zakelijke & financiële dienstverlening. Ze heeft een achtergrond in gedrag & systeemdynamieken in organisaties, human resource management én in bedrijfskunde.

Ze is sensitief en analytisch. Ze verbindt in haar werk en persoonlijke leven verschillende werelden en (leiderschaps)stijlen met elkaar. En is dus het levende bewijs van de mogelijkheden die dat brengt.

“Persoonlijke ontwikkeling is iets waar ik veel waarde aan hecht, maar het mooiste wat je kunt worden is jezelf. Deze denkwijze is een onderdeel van mijn stijl als trainer & coach. Ik geloof dat een leven lang leren aan de basis staat voor effectief leiderschap & succesvolle teamsamenwerking.”

Ontstaan TeamInDialoog

“Vruchten kun je pas plukken, als je de wortels water geeft.”

In 2020 begon ik mijn eigen jaar vanuit mijn missie; ‘leiders en teams helpen groeien en floreren in leiderschapsgedrag en succesvolle teamsamenwerking’.  Door alle Covid-19 maatregelen kon ik niet anders dan hier en daar van mijn oorspronkelijke focus afwijken om mijn bedrijf te laten varen. 2021 was, mede dankzij een trouwe klant van het eerste uur, een topjaar voor Oerlemans Consultancy. Wat een stroming! Maar geen flow in mij.

Als je als coach en trainer ervoor zorgt dat alle kleuren in organisaties en teams goed uit de verf komen, dan moet je ook eens in de zoveel tijd je eigen doek opfrissen. Nieuwe kwasten pakken. Op het doek zag ik weer waar mijn passie en expertise samenkomen: mensen tot inzicht, in goed gesprek en beweging brengen, verschillen verbinden, in jezelf en in je team. Met als resultaat floreren in (persoonlijk) leiderschap en succesvol samenwerken. Zo ontstond Team in Dialoog.

Klanten

Accreditaties & Certificeringen

N

Organisatieopsteller, Systemisch Werk & Organisatiedynamieken – Bert Hellinger Instituut Nederland
(Familiedynamieken & Familieopstellingen te volgen in 2024)

N

Deep Democracy Level 1, 2 & 3 (level4 te volgen in 2024) – Human Dimensions

N

Online Course Veldwerk –  Meters maken en eigen stijl als opsteller en systemsich coach verder ontwikkelen middels 15 masterclasses bij 15 verschillende opstellers en opleiders, 3 boeken en diverse materialen. – Uitgeverij Het Noorderlicht

N
Qualified Action Learning Coach – Business School Nederland
N

Gecertificeerd analist, assessor, trainer, coach – Thomas International:

  • DISC en (werk)gedrag
  • Teamanalyses en teamrollen
  • Leiderschaponderzoek
  • Persoonlijkheid
  • Leervermogen
  • Emotionele Intelligentie
N

Master Bedrijfskunde MBA – Business School Nederland
specialisatie: Verandermanagement, Organisatieontwikkeling, Leiderschap & Organisatiepsychologie

N

Human Resource Management BBA – Hogeschool Rotterdam
specialisatie: Strategisch HR beleidsontwikeling & Human Resource Development

Meer weten over Dorianne’s opleiding en ervaring? zie LinkedIn.

Samenwerkingen & Partners

N

Freelance trainer & intervisiebegeleider voor SRA Opleiding & Educatie (Samenwerkende Registeraccountants en Accountants-Administratieconsulenten)

N

Assessments24x7 (DISC, team- en drijfverenanalyses)

N

Thomas International Nederland (psychometrische analyses)

N

StorkCoaching | Maaike Hoogenboom-Westerbeek

Reviews

Individuele leiderschapcoaching
"Wauw..dit had ik veel eerder moeten doen". Mijn coaching sessies bij Dorianne en de systeemopstelling hebben echt wat losgemaakt bij mij. En me als mens en leider écht bewust gemaakt van de oorsprong van (persoonlijke) patronen en het mooie (en lastige van) verbinden van hoofd met het hart. Daarnaast rijkt Dorianne praktische tools aan die helpen dit toe te passen en nog verder te ontwikkelen. Dorianne neemt geen genoegen met halve antwoorden, creëert een veilige setting, stelt scherpe vragen en voelt aan wat nodig is om patronen inzichtelijk te maken en te benoemen zoals ze zijn. Ze is een prettige persoonlijkheid met rust en vertrouwen. Dorianne, dank voor jouw bijdrage in mijn ontwikkelproces, ik kan en ga er mee verder. Een absolute aanrader voor een ieder die zichzelf wil ontwikkelen als mens en professional!

Danny Manager Zorg & Bedrijfsvoering

Samen met twee van mijn teams volgde ik de online variant van Werkatelier TeamMetAmbitie. Door de professionele begeleiding kon ik volledig participeren, in plaats van leiden, sturen & faciliteren als manager. Mijn teams konden zo meer eigenaarschap nemen. Ik vertel je meer in dit interview.

Erik Regiomanager, Samen Veilig Midden Nederland

Ik vond het echt enorm waardevol wat we in de coachmiddag en opstelling hebben gedaan. Het maakt mij heel veel duidelijk wat ik niet eerder zo voelde.
Ik vond het ook bijzonder om jou op deze manier bezig te zien. Je zit helemaal op je plek en het is echt een geweldig talent dat je hebt.

Carolien

Dorianne heeft mij in toen ik bij een top-20 accountantskantoor werkte heel goed gecoacht tijdens een Human Development Traject. Ze kan heel goed de theorie vertalen naar de praktijk. Hierdoor ben ik mijzelf beter gaan begrijpen en heb ik goed geleerd hoe ik naar andere mensen kan kijken om er met elkaar het beste uit te kunnen halen. Hierdoor heb ik mij goed kunnen ontwikkelen als leidinggevende. Zij was voor mij de perfecte coach. Ze is goed benaderbaar en heeft veel kwaliteiten om de juiste snaar te raken.

Samir Operationeel Directeur People & Payment

Dorianne heeft mij gecoacht in mijn rol in als Young Professional in een eindverantwoordelijke HR functie. Dorianne heeft mij tijdens de coachsessies helpen excelleren waarbij ze psychometrische analyses heeft ingezet (DISC/PPA en TEIQ).

Jelmer Interim HR Professional

"Dit is het!" Dat waren mijn woorden toen we gezamenlijk tot de kern kwamen van mijn teamopstelling. Middels scherpe vragen, intuïtie en door patronen inzichtelijk te maken heeft Dorianne mij geholpen om in te zien wat mij te doen staat binnen het team. Dorianne is heel prettig in de samenwerking, straalt rust en vertrouwen uit, en ze is zeer gedreven om je te helpen richting te geven aan persoonlijk- en professioneel leiderschap. Ik ben Dorianne zeer dankbaar voor haar bijdrage in dit proces, en ik kan haar van harte aanbevelen voor ieder die mooie stappen wilt zetten als professional.

Lisette Psychiatrisch Verpleegkundige

Ik was nog onbekend met organisatieopstellingen. De opstelling heb ik als prachtige manier ervaren, om door een andere bril naar organisaties te kijken.
Coaching was prettig, geduldig en vakkundig.

Patrick IT Manager EGM Architecten

In september 2022 een toffe masterclass van Dorianne meegemaakt, samen met alumni van TIAS MPM/MME (2017). Dorianne legt op prettige en overtuigende wijze de beginselen van Deep Democracy uit en treedt op als sterke gespreksleider. Complexe vraagstukken kan zij goed duiden; ze benoemt daarin de kernvragen en gaat daar met haar eigen methode effectief mee aan de slag. Echt een aanrader voor organisaties die serieus werk maken van veranderprocessen en vanuit gedeelde waarden, door goed te luisteren, tot een optimaal resultaat willen komen.

Frans Education Manager (Fontys Hogescholen)

Dorianne heb ik leren kennen als een ervaren trainer die door scherpe vragen echt tot de kern komt. Haar eigen ontwikkelde training om de klant in kaart te brengen zorgt voor helderheid en nieuwe inzichten. Het heeft ons echt geholpen om meer vanuit de klant te denken. Daarbij is Dorianne heel prettig om mee samen te werken en heeft ontzettend veel kennis van zowel teamontwikkeling als hr vernieuwing. Ik kan Dorianne van harte aanbevelen als trainer en als collega.

Miranda HR Manager Egala Zorg (Raffy-Lâle-De leystroom)

B&V Partners in Veiligheid is een relatie aangegaan met TeamInDialoog vanwege het vertrouwen dat wij hebben in de opbouw van Dorianne haar trainingen. Zij verzorgt niet zomaar een training, nee zij verdiept zichzelf in B&V en het personeel. Deze trainingen zorgen er niet alleen voor dat wij als bedrijf beter worden, de trainingen hebben ook meerwaarde voor onze mensen. Zij komen als mens sterker naar voren en leren doelstellingen te behalen. Wij bevelen de trainingen van Dorianne dan ook ten zeerste aan en hopen deze relatie nog langere tijd voort te zetten.

Patrick Algemeen directeur B&V Partners in Veiligheid

De Workshop Organisatieopstellingen is een leuke en vooral leerzame manier om kennis te maken met teamopstellingen. Kan het iedereen aanraden!
Dorianne is een prettige begeleider, je zorgt voor bewustwording.

Kelly

Werkatelier TeamMetAmbitie als onderdeel van een compleet teamontwikkeltraject op maat heeft ons zelfsturende team geholpen om tot een professioneel HR plan te komen. Een plan en aanpak waar overeenstemming over is. Dorianne heeft oog voor dynamiek in de groep en legt het onbesprokene op tafel. In dit artikel vertel ik je hoe Dorianne ons geholpen heeft.

Marijke HR (Beleid)Adviseur, LMC Voortgezet Onderwijs

Dank voor de zorgzame procedure van inschrijven en informatie ontvangen bij de Workshop Organisatieopstellingen. De sessies zelf waren krachtig gedoseerd. Begeleiderschap is professioneel, veilig en helder.

Rob Consultant & Trainer

De Training Dialoog In Teams georganiseerd door Dorianne was een leerzame ervaring, mede dankzij de goed gekozen groepsgrootte die een intieme sfeer creëerde en ruimte bood voor veel interactie. Deze setting zorgde ervoor dat elke deelnemer voldoende aandacht kreeg en actief kon deelnemen. Een van de meest opvallende aspecten was het vertrouwde gevoel binnen de groep, waardoor openheid en eerlijkheid vanzelfsprekend waren en waardevolle casuïstiek ontstond, die verder werd verrijkt werd door de professionele aanpak van Dorianne. Kortom, de Training Dialoog In Teams is zonder twijfel een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een betekenisvolle en interactieve dag!

Ilona Directeur VaccinatieZorg