Artikelen

Veranderkleuren. Mensen zullen veranderen als je…

Ieders persoonlijke veranderstijl heeft invloed op het verloop en welslagen van een verandering of transitie. Een mooie manier om naar die stijlen te kijken is met de veranderkleuren van De Caluwé.
De veranderkleuren zijn verschillend en juist door ze op de juiste manier te verbinden krijg je een krachtig geheel. Het verschil maakt het verschil.
De ene kleur is niet beter of meer dan de andere, laten we vrij van oordeel naar de veranderstijlen kijken. Zo ontdek je welke veranderstijlen bij welke transitie, organisatie, team, thema, kernwaarde of veranderfase passen.

Lees meer
Wat is Deep Democracy?

Wat is Deep Democracy?

Deep Democracy is een manier van dialoog en besluitvorming waarbij de wijsheid van de minderheid wordt meegenomen in het meerderheidsbesluit. Verbinden van de verschillen en samenbrengen van onderstroom en bovenstroom.

Lees meer
Hoe een organisatieopstelling jou, je team en je organisatie helpt floreren

Hoe een organisatieopstelling jou, je team en je organisatie helpt floreren

Opstellingen is een relatief jonge methode in de wereld van organisatieontwikkeling. Toch zijn er steeds meer (team)coaches en organisatieontwikkelaars die deze methode toepassen. Waarom? Onbewuste, onzichtbare patronen en dynamieken worden zichtbaar. Juist daar zit vaak de toegang naar verbetering, ontwikkeling, verandering en zelfs doorbraak!

Lees meer
Werken en leidinggeven op afstand

Werken en leidinggeven op afstand

Werken en leidinggeven op afstand Hoe blijf je in verbinding en houd je medewerkers betrokken?Succesvol leidinggeven op afstand vraagt om vertrouwen. Het vertrouwen dat de ander...

Lees meer

Geïnspireerd blijven?