Training Dialoog In Teams

Waar Deep Democracy en LeiderschapInDialoog® elkaar ontmoeten

Voor vrijmoedige en openhartige mensen, die niet schromen het echte gesprek met de ander en zichzelf te voeren. Iedereen die meer inzicht wil in effectief (persoonlijk) leiderschapsgedrag en succesvolle samenwerking van (management)teams. Als je open staat voor gedragsontwikkeling, andersdenkers en de minderheidsstem. Of je als uitgedaagd wilt worden met neutraliteit en compassie jezelf en de ander tegemoet te treden.

De training die bovenstroom en onderstroom verbindt & (persoonlijk) leiderschapgedrag en dialoog samenbrengt.

Voor (team)leiders, teamcoaches, managers, bestuurders, ondernemers, (interne) adviseurs of consultants, die de kracht van dialoog willen benutten.

 

Voor wie durft te varen in de onderstroom.

De Training Dialoog In Teams heette voorheen Masterclass Leiderschap & Dialoog, genoemd naar het kaartspel en gedachtegoed LeiderschapInDialoog®. Deep Democracy, wat een groot onderdeel is van deze training, kwam daardoor onvoldoende tot haar recht. De titelt dekte onvoldoende de inhoud van deze rijke training.

Je leert in de 1-daagse Training Dialoog In Teams

De basisbeginselen van dialoog volgens de Lewis-methode van Deep Democracy. Je maakt kennis met een aantal werkvormen, waarmee jij in jouw werkpraktijk dialoog kan faciliteren. Je ziet welke impact bewuste en onbewuste groepsaspecten hebben op verandering, ontwikkeling en samenwerking in organisaties, teams en mensen. Bovenstroom en onderstroom worden samengebracht. Waarbij extra aandacht is voor de metaskills voor het organiseren en voeren van een constructief en inzichtgevend dialoog. Je gaat oefenen met gesprekstappen en besluitvormingsprocessen waarin de stem van de minderheid wordt meegenomen.

Om dit te kunnen doen is het van belang te weten waar de groep waarmee je werkt zich bevindt. Je maakt kennis met de bouwstenenen voor succesvol samenwerken in (management)teams.
Dialoog is één van de meest essentiele leiderschapsvaardigheden, die vaak nog onderbelicht of beperkt ontwikkeld is. Veel leiders, bestuurders, adviseurs en professionals zijn getraind en bedreven in delegeren, instructies geven, discussieren, debateren en het aandragen van adviezen en oplossingen. Constructief en inzichtgevend dialoog voeren of begeleiden vraagt om jezelf te organiseren. Je krijgt daarom in deze training inzicht in gedragsontwikkeling,  de impact van jouw persoonlijk leiderschap en neutraliteit in een groep. Dit doen we aan de hand van het gedachtengoed van LeiderschapInDialoog®.

Voor wie?

 • Project-, Teamleiders, Managers
 • Bestuurders, Directieleden, Ondernemers
 • Adviseurs & Consultants (interne of externe rol, ongeacht je vakgebied)
 • HR Professionals
 • Coaches & Trainers
 • Docenten
 • Professionals in de publieke sector
 • Voor iedereen die rijkere gesprekken wil voeren
 • Voor iedereen die toe is aan betere besluiten
 • Voor iedereen die klaar is met overloos vergaderen

Wat ga je doen?

 • Check-In
 • Gedachtengoed / theoretisch kader LeiderschapInDialoog®
 • Basisbeginselen Deep Democracy 
 • Aan de slag met werkvorm(en) van Deep Democracy
 • In dialoog en toepassen van kaartspel LeiderschapInDialoog
 • Check-Out

 

Training Dialoog In Teams

N

9:30 – 17:00 uur

N

Locatie: Gesprekstuin Hoeven (omgeving Breda)

N

Locatie: Gesprekstuin Hoeven (omgeving Breda)

N

Tarief: € 327,– excl. BTW per deelnemer

N

Groepsgrootte minimaal 8 en maximaal 20 deelnemers

Inclusief:

N

Kaartspel LeiderschapInDialoog®

N

Boek Now we’re talking

N

TeamInDialoog tas met handige materialen

N

Koffie, thee & lekkers

N

Gezonde lunch (dieetwensen mogelijk)

N

Certificaat van deelname

De Training Dialoog In Teams heette voorheen Masterclass Leiderschap & Dialoog, genoemd naar het kaartspel en gedachtegoed LeiderschapInDialoog®. Deep Democracy, wat een groot onderdeel is van deze training, kwam daardoor onvoldoende tot haar recht. De titelt dekte onvoldoende de inhoud van deze rijke training.

Reviews

De Training Dialoog In Teams georganiseerd door Dorianne was een leerzame ervaring, mede dankzij de goed gekozen groepsgrootte die een intieme sfeer creëerde en ruimte bood voor veel interactie. Deze setting zorgde ervoor dat elke deelnemer voldoende aandacht kreeg en actief kon deelnemen. Een van de meest opvallende aspecten was het vertrouwde gevoel binnen de groep, waardoor openheid en eerlijkheid vanzelfsprekend waren en waardevolle casuïstiek ontstond, die verder werd verrijkt werd door de professionele aanpak van Dorianne. Kortom, de Training Dialoog In Teams is zonder twijfel een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een betekenisvolle en interactieve dag!

Ilona

Directeur VaccinatieZorg

De persoonlijke benadering van Dorianne in de Training Dialoog in Teams is heel fijn. Ze weet de juiste vragen te stellen waardoor je tot zelf inzicht komt en snel stappen kunt zetten.

Jonneke

Proces- en projectmanager Duurzame Stadsontwikkeling

In september 2022 een toffe masterclass van Dorianne meegemaakt, samen met alumni van TIAS MPM/MME (2017). Dorianne legt op prettige en overtuigende wijze de beginselen van Deep Democracy uit en treedt op als sterke gespreksleider. Complexe vraagstukken kan zij goed duiden; ze benoemt daarin de kernvragen en gaat daar met haar eigen methode effectief mee aan de slag. Echt een aanrader voor organisaties die serieus werk maken van veranderprocessen en vanuit gedeelde waarden, door goed te luisteren, tot een optimaal resultaat willen komen.

Frans

Education Manager (Fontys Hogescholen)

Dorianne liet ons de verschillende opties zien in het gesprek. De interactie die hieruit volgde met de andere aanwezige voelde goed. Er was vertrouwen om sterk en kwetsbaar te kunnen zijn, maar vooral kon er gedeeld worden in elkaars zienswijze en dit leidt weer tot inzicht.

Suzanne

Manager (VaccinatieZorg B.V.)